Άγιος Γεώργιος ο «Φουστανελάς»: Ο προστάτης της Προεδρικής Φρουράς!

Ο νεομάρτυς Άγιος Γεώργιος ο « Φουστανελάς» μαρτύρησε ακριβώς επειδή δεν δέχθηκε να αλλάξει το πιστεύω του, δεν δέχθηκε να απαρνηθεί την πίστη του. «Τούτο για την Προεδρική Φρουρά έχει τεράστια σημασία, γιατί δείχνει αυτό που πάντοτε η Προεδρική Φρουρά, από τότε που συστάθηκε ως σήμερα, πράττει».

Με αυτά τα λόγια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, άνοιξε την τελετή ανακήρυξης του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων «του Φουστανελά» σε προστάτη Άγιο της Προεδρικής Φρουράς, πρωτοστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου, στις 17 Ιανουαρίου 2018.
«Η φουστανέλα είναι ένα σύμβολο του αγώνα και της απόκτησης της ελευθερίας», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος χοροστάτησε στην τελετή.

Ολόκληρος ο χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου κατά την τελετή ανακήρυξης του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων του “Φουστανελά” σε προστάτη της Προεδρικής Φρουράς
Μακαριώτατε,

Σας ευχαριστώ προσωπικώς αλλά και εκ μέρους της Προεδρικής Φρουράς για την εδώ παρουσία σας αυτή την πολύ σημαντική στιγμή. Στιγμή η οποία εκπέμπει πολλά μηνύματα. Μηνύματα που αφορούν και τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και το Έθνος μας.  Είπατε Μακαριώτατε, ότι ο τρίτος πυλώνας του Ευρωπαϊκού μας Πολιτισμού, η Χριστιανική Διδασκαλία, είναι εκείνη που καθιέρωσε την αρχή σύμφωνα με την οποία οφείλουμε να πράττουμε όχι τόσο αυτό που  μας επιβάλλεται, αλλά πολύ περισσότερο εκείνο, το οποίο πραγματικά πιστεύουμε, εκείνο που πραγματικά έχουμε κάνει συνείδηση. Και το λέω αυτό γιατί οφείλω να διευκρινίσω πως η επιλογή  του Προστάτη της Προεδρικής Φρουράς, του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, δεν οφείλεται μόνο στην ευζωνική του περιβολή. Αυτό είναι το ένα. Και θα ΄λεγα μάλιστα, χρησιμοποιώντας τα δικά σας λόγια, είναι η «εξωτερική πλευρά».  Ο λόγος, ο βαθύτερος λόγος,  είναι το ίδιο το παράδειγμα του Νεομάρτυρος του Αγίου Γεωργίου που, όποιος εντρυφήσει στον τρόπο του μαρτυρίου του, αντιλαμβάνεται ότι συμβολίζει την αφοσίωση του ανθρώπου στο πιστεύω του. Ο Νεομάρτυς Άγιος Γεώργιος μαρτύρησε ακριβώς επειδή δεν δέχθηκε να αλλάξει το πιστεύω του, δεν δέχθηκε να απαρνηθεί την πίστη του. Τούτο για την Προεδρική Φρουρά έχει τεράστια σημασία, γιατί δείχνει αυτό που πάντοτε η Προεδρική Φρουρά, από τότε που συστάθηκε ως σήμερα, πράττει.

Προεδρική φρουρά Προκόπης Παυλόπουλος

Στελέχη της Προεδρικής Φρουράς, γνωρίζετε  ότι εκείνο που σας εμπνέει, και πρέπει να σας εμπνέει στο διηνεκές, είναι η αφοσίωση στο καθήκον. Κανένας περισπασμός δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σ΄ αυτή την αφοσίωση.  Την έχετε αποδείξει, ξέρω ότι θα την αποδείξετε στο μέλλον και για πάντα.

Η παρουσία εδώ όλων μας σημαίνει αυτή την αναγνώριση. Και το μνημείο,  το οποίο αυτή την στιγμή εδώ εγκαινιάζεται με την παρουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Επικεφαλής της,  του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος του κ.  Ιερωνύμου, αυτό ακριβώς σημαίνει για σας και για όλους μας. Τελειώνω,  λέγοντάς σας ότι αυτή η αφοσίωση στο καθήκον, που είναι αφοσίωση στην Πατρίδα και στο Έθνος μας,  στον  είναι πολύ περισσότερο σημαντική σήμερα. Γιατί πρέπει αυτούς τους στόχους,  που αφορούν την προστασία του Έθνους μας, του Λαού μας και της Πατρίδας μας, να τους κάνουμε κοινή μας συνείδηση. Πριν απ΄ όλα, πάνω απ΄ όλα η αγάπη για την Πατρίδα, η αφοσίωση στο καθήκον.

Να έχετε δύναμη και να σας προστατεύει ο Νεομάρτυς Άγιος Γεώργιος που από σήμερα είναι ο Προστάτης Άγιος της Προεδρικής Φρουράς.

Και πάλι Μακαριώτατε σας ευχαριστώ πολύ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s